fredag 29 februari 2008

Arbetslös i en vecka

Denna veckan har jag bara varit hemma, lufsat omkring och varit seg. Meningen med att ta en veckas semester var ju att jag skulle hinna packa en massa kartonger, väskor och påsar så att jag skulle vara färdig att ge mig av när vi kommer hem från semestern. Men icke sa nicke, jag har under fem dagars tid packat två pappkassar med påslakan, dukar, handdukar och örngott. Det blir nog en knaper första tid i Ronneby om det fortsätter i denna takt. Om jag inte lägger på ett kål hinner jag inte ens packa semesterväskan till i kväll...Min candle flame växer så det knakar i stickorna. Jag stickar med bambustickor nr 3 och jag tycker att de är oroväckande tunna. Får man ha med sig bambustickor på flyget förresten? Säkert inte, bäst att packa dem i det riktiga bagaget. Jag har gjort slut på mer än hälften av det ena nystanet kaunigarn. Jag måste säga att jag är inte 100 % nöjd med resultatet hittills. det är inget fel på garnet i sig, men jag tycker nog att jag hade klarat mig bra utan de röda partierna, eller de gula eller... Ja, egentligen är det nog inte färgerna i sig utan att det blir så tydligt randigt. Nu blir inte sjalen exakt som jag hade tänkt mig och det stör mig en aning. Jag kommer antagligen få göra en till i ett annat garn...bara jag hittar det perfekta nångång!

För övrigt var det en underbart härlig dag igår och jag var på 4H gården och klappade grisarna. Sen tog jag en lång promenad i solskenet och blev på bättre humör än jag varit på hela veckan.

Nu ska jag ta mig i kragen och sortera tvätten som jag tvättat idag och slänga ihop lite grejer i resväskan så jag har något att ha på mig på semestern!

Idag lyssnar jag på Hellacopters så det vrålar ur högtalarna!

5 kommentarer:

Bland garnnystan och sytråd sa...

På bild så ser iaf sjalen härlig ut. Tycker inte att du skall känna dig så missnöjd. Fast jag vet hur det är när man tänkt sig ett speciellt resultet. Vilket Kaunigarn har du använt? Är lite sugen på en Candle Flame och har ett Kaunigarn hemma. Kanske kan det passa.
Trevlig helg! Monica

åsakalle sa...

sjalen är verkligen tuff vilket kaunigarn har du använt? Har du möjligen översatt mönstret till
svenska?Skulle gärna vilja sticka
den men är dålig på engelska.
många stickhälsningar Åsa
a.hannu@sverige.nu

Phoca sa...

Jag har använt Kauni effekt, EU. garnet är precis lagom tjockt att sticka med tycker jag, men som sagt det blir lite för randigt för min smak...
Åsa- jag kan maila det svenska mönstret på måndag när jag är på jobbet. Har det sparat på jobdatorn...

hjo5dis sa...

Vilken underbar stickning! Jag tycker färgerna är härliga. Läste på Stickamera-forum att du har en svensk översättning av candle flame mönstret. Jag är jätteintresserad av att få ta del av det! Min mailadress: hetseryd@telia.com
Tack på förhand :)
Marie

Miltons matte sa...

Hej igen
Glömde min mejladress:
jocke.carina@karda.se

miltonsmatte