lördag 24 november 2007

Det anstår mig icke att göra mig mindre än jag är (Edith Södergran 1918)


Jobbsituationen blir knepigare och mer invecklad hela tiden. I slutänden kanske jag står där helt utan jobb...men då har jag i alla fall stått på mig, utan att göra något jag själv inte vill och utan att låsa mig på en plats utan utsikt till framtid... Som tur är stöttar mina kolleger mig och tycker det är starkt att stå emot chefen, att vägra skriva på... Oj, det där lät väldigt mörkt och ledsamt, jag brukar inte vara någon ledsam person, och det ska jag inte bli nu heller!

Över till något betydligt roligare och mindre stressande.
Min novemberkaktus blommar för fullt med knallrosa blommor, man blir glad bara av att titta på den. Det är skönt med en färgklick mitt i det gråa novembermörkret.

K:s sjal är nu inslagen och klar. Garnet till svärmors sjal har nu tagit slut och jag väntar på garnleverans för att kunna fortsätta. Jag tror den blir bra, den påminner om en porlande bäck med blåa och bruna skiftningar och solglitter. Fast jag tror inte glittret syns så bra på bilden.

Svärmors "porlande bäck" sjal, i mohair lux färg nr 5013 med mönster "flätad spets"

Jag funderar på vad jag skulle kunna ge till min käre svärfar i julklapp, jag tror inte en spetsstickad sjal skulle klä honom så bra, och det är svårt att sticka mössor utan att veta huvudstorleken. Jag har en känsla av att han skulle bli en aning misstänksam om svärmor skulle be att få mäta hans huvud :) dessutom vet jag inte ens om han vill ha en mössa...så det lutar åt att det kanske blir fingervantar. Det är för pilligt och krångligt att hålla reda på enligt svärmor så jag kan vara ganska säker på att han inte får några av henne.

På måndag ska jag iväg på julpysselkväll hos en jobbarkompis, har ingen aning om vad jag ska pyssla med. det kanske slutar med att jag tar med en stickning, men jag är fortfarande lite blyg för att sticka offentligt. På söndag ska jag i alla fall iväg på "stickworkshop" med textilkonstnären Karin Öberg. det blir ju visserligen offentlig stickning, men bara med likasinnade så det räknas inte...fredagen bjuder på anställningsintervju i Skåne, kvällen bjuder på musik i form av kultiration , på lördagen blir det årets julmässa på Kalmar slott och på söndagen blir det först stickworkshop och sen Lars Winnerbäck-konsert. Med andra ord en fullpackad helg!

Idag lyssnar jag på Kent

Inga kommentarer: